Siem van Dijk

Siem stelt zich voor!

Siem van Dijk

Siem stelt zich voor!

Siem van Dijk, voorzitter maar vooral betrokkene: 
"In het begin van de jaren 90 was ik vanuit een Engelse softwareleverancier zakelijk werkzaam bij het Rode Kruis (ICRC) in Geneve. Ik implementeerde daar ons financieel pakket, gaf cursussen en adviezen en kwam daarbij veel ‘dubbel gemotiveerde’ mensen tegen. Mede door hen en hun onbaatzuchtige inzet raakte ik ook betrokken bij het veldwerk, hun projecten en doelen, maar vooral bij de mensen en de drive van het Rode Kruis.

 

Daar groeide de wens om in de toekomst ook iets te betekenen voor de medemens in slechte omstandigheden. " Later, als ik meer tijd heb, wil ik echt iets voor de 3e wereld doen .." zei ik toen al tegen Marlies, die ik regelmatig in onze kennissenkring ontmoette. Zij had datzelfde gevoel, die stille wens… Het zou tot einde 2007 duren voordat we er echt iets mee gingen doen.

 

In de tussentijd hadden we allebei afzonderlijk door werk of vrije tijd flink wat ontmoetingen in en met ontwikkelingslanden gehad. Het bleef steeds boeien en om aandacht vragen, maar een echte inzet kwam er nog niet … te druk?
Door mijn noodgedwongen stoppen met werken kwamen er nieuwe mogelijkheden en op het eerste verzoek van Marlies tot hulp, ben ik graag ingegaan.

 

Met mijn financiële achtergrond, bijna 40 jaar ervaring in de IT-wereld, veel internationale ervaring, reislustig- en nieuwsgierigheid plus een open mind voor mensen, culturen en het onbekende verwacht ik voor Light of Life veel te kunnen betekenen.
Maar … uw hulp nemen we ook graag aan!"

Klik op een foto om meer te lezen of ga terug naar  "Over ons"

Klik op een foto om meer te lezen of ga terug naar  "Over ons"