Wij stellen ons graag even voor

Light of Life helpt kinderen in Nepal

Elk kind heeft recht op goed onderwijs.

Steun ons!

Een verbonden en energiek team. Klik op onze namen hieronder om even kennis te maken!

MARLIES BEEKS

Marlies Beeks, drijvende kracht achter Light of Life

Marlies Beeks

Marlies Beeks

“In de zomer van 2001 bezocht ik, samen met mijn man, Nepal voor de eerste keer. Direct werd ik geraakt door de Nepalezen, hun manier van zijn, hun ingetogenheid, hun kwetsbare leefsituatie. De eerste ideeën voor ontwikkelingswerk ontsponnen zich voorzichtig, maar werden naar de achtergrond geplaatst doordat er in 2003 borstkanker bij mij werd geconstateerd.

Tijdens mijn ziekbed vroeg ik mijzelf af: ,,Wat wil ik nog met de rest van mijn leven?” Het antwoord was helder: “het realiseren van ontwikkelingswerk”. Kanker doet je de eindigheid van het leven beseffen. Aangezien mijn eigen toekomst onzeker is geworden, doet het mij goed om mij te richten op een beter toekomstperspectief voor kinderen en hun ouders, o.a. door middel van educatie. Direct daarop besefte ik dat het niet zo eenvoudig zou zijn en dat ik ook in Nederland in de functie die ik bekleed, adjunct- en intern begeleider op basisschool Pieter Wijten in Waalwijk, goed werk kan verrichten.

In de zomer van 2007 vertrok ik nogmaals naar Nepal en weer werd ik diep geraakt door de mensen en hun levensomstandigheden. De directeur van Kumbeshwore School in Patan vroeg mijn hulp en dat werd het startsein om mijn droom om te zetten in realiteit. In 2008 heb ik samen met Siem van Dijk en Jan Kuijpers de Stichting Light of Life opgericht met als doel verbetering en betere toegankelijkheid tot basiseducatie voor de kinderen in Nepal. Ondanks of misschien wel dankzij een terugkerende borstkanker in maart 08 voel ik meer dan ooit de behoefte om helemaal te gaan voor een zonnigere toekomst voor “mijn Nepalese kinderen”.

Een grote inspiratiebron voor mij is moeder Theresa met haar uitspraken: “It does not matter what you do, what matters is how much love you put into the doing.” “It does not matter what you give, what matters is how much love you put into the giving.” Sinds de oprichting van de stichting heb ik al veel “doing and giving” mogen ontvangen. Het geeft geweldig veel energie om samen met zoveel fantastische volwassenen en kinderen hier in Nederland iets te mogen en kunnen betekenen voor die heel bijzondere kinderen en hun ouders die in Nepal onder minder gunstige omstandigheden moeten leven.”

SIEM VAN DIJK

Siem van Dijk, voorzitter maar vooral betrokkene:

Siem van Dijk

Siem van Dijk

“In het begin van de jaren 90 was ik vanuit een Engelse softwareleverancier zakelijk werkzaam bij het Rode Kruis (ICRC) in Geneve. Ik implementeerde daar ons financieel pakket, gaf cursussen en adviezen en kwam daarbij veel ‘dubbel gemotiveerde’ mensen tegen. Mede door hen en hun onbaatzuchtige inzet raakte ik ook betrokken bij het veldwerk, hun projecten en doelen, maar vooral bij de mensen en de drive van het Rode Kruis.

Daar groeide de wens om in de toekomst ook iets te betekenen voor de medemens in slechte omstandigheden. ” Later, als ik meer tijd heb, wil ik echt iets voor de 3e wereld doen ..” zei ik toen al tegen Marlies, die ik regelmatig in onze kennissenkring ontmoette. Zij had datzelfde gevoel, die stille wens… Het zou tot einde 2007 duren voordat we er echt iets mee gingen doen.

In de tussentijd hadden we allebei afzonderlijk door werk of vrije tijd flink wat ontmoetingen in en met ontwikkelingslanden gehad. Het bleef steeds boeien en om aandacht vragen, maar een echte inzet kwam er nog niet … te druk?
Door mijn noodgedwongen stoppen met werken kwamen er nieuwe mogelijkheden en op het eerste verzoek van Marlies tot hulp, ben ik graag ingegaan.

Met mijn financiële achtergrond, bijna 40 jaar ervaring in de IT-wereld, veel internationale ervaring, reislustig- en nieuwsgierigheid plus een open mind voor mensen, culturen en het onbekende verwacht ik voor Light of Life veel te kunnen betekenen.
Maar … uw hulp nemen we ook graag aan!”

JAN KUIJPERS

Jan Kuijpers, penningmeester:

Jan Kuijpers

Jan Kuijpers

“Al bijna 40 jaar geleden was ik betrokken bij de oprichting van een wereldwinkel. Ook toen maakte ik me al “druk” over onrecht en de zeer onevenwichtige verdeling van welvaart in de wereld. Toen en nu nog steeds “slaagt” een klein gedeelte van de westerse wereld erin om zich meer dan de helft van alle beschikbare goederen toe te eigenen. Vaak ten koste van grote (milieu-)offers in juist die landen, die er het minst van profiteren. Dat kinderen in die landen het meest kwetsbaar zijn is duidelijk. Ik wil er dan ook graag aan meewerken om juist kinderen in ontwikkelingslanden een “duwtje in de rug” te geven.

Tussen het oprichten van een wereldwinkel 40 jaar terug en nu ligt een lange periode. Al die tijd heb ik geroepen dat ik iets aan ontwikkelingshulp zou willen doen. Afgezien van wat geld overmaken is het er nooit van gekomen. Tot Marlies mij belde om bij “haar” stichting een handje te komen helpen. Ik was gestopt met werken, dus geen enkel excuus meer om het niet te doen. Kinderen helpen in Nepal, weliswaar op afstand want ik durf niet te vliegen, dat past echt bij wat ik al zo lang in gedachten wilde doen.

Ik ga mijn best doen om er iets moois van te maken! Doet u mee?

Tot slot. In mijn werkzame leven heb ik meer dan 41 jaar bij de Rabobank gewerkt. Dat Marlies mij vroeg penningmeester te worden is dus geen toeval! Wat je vandaag de dag ook van banken mag denken, ik heb er in ieder geval geleerd zorgvuldig en behoedzaam om te gaan met geld van anderen.”

RINA BELJAARS

Rina Beljaars, web team, facebook en administratieve hulp:

Rina Beljaars

Rina Beljaars

“Ik ontmoette Marlies een aantal jaren geleden op school. We hadden gelijk een klik en ontdekten onze gezamenlijk zielswens: “kinderen in hun kracht laten zijn wie ze zijn”.

Gaandeweg ons contact kreeg ik ook informatie over Light of Life en ging ik meer en meer doen met mijn oude kennis over computerprogramma’s en ontdekte ik dat al mijn jaren werken als administratief medewerkster en applicatiebeheerder en mijn passie voor bepaalde computerprogramma’s, heel erg handig zijn voor de bijdrage die ik nu aan Light of Life kan leveren.

Daarnaast merk ik dat we als team sterk staan en daarmee ook de kinderen in Nepal de steun kunnen geven die zo ze goed kunnen gebruiken.

Mijn verlangen om iets te betekenen voor kinderen krijgt zo wel een hele mooie invulling.”

HANNY BRANDS

Hanny Brands, website development, promotie en PR:

Mijn naam is Hanny Brands en eigenaar van het online communicatiebureau HBidee! Als kleinere ondernemer is het altijd mijn wens geweest om ook mijn kennis te kunnen delen met een of meerdere charitatieve instellingen.

Light of Life kwam op mijn pad. Een kleinschalig project met een GROTE focus. Geleid door passie, doorzettingsvermogen en vooral hele fijne mensen. Allemaal redenen waarom ik graag en met gepaste trots en veel enthousiasme mijn medewerking geef op gebied van website ontwikkeling, promotie en PR. Veel kleine gedachtes maken grote successen nietwaar!”

Marlies Beeks

Marlies Beeks

Siem van Dijk

Siem van Dijk

Jan Kuijpers

Jan Kuijpers

Rina Beljaars

Rina Beljaars

Hanny Brands

Hanny Brands