Marlies Beeks

Marlies stelt zich voor!

Marlies Beeks

Marlies stelt zich voor!

Marlies Beeks, drijvende kracht achter Light of Life

 

"In de zomer van 2001 bezocht ik, samen met mijn man, Nepal voor de eerste keer. Direct werd ik geraakt door de Nepalezen, hun manier van zijn, hun ingetogenheid, hun kwetsbare leefsituatie. De eerste ideeën voor ontwikkelingswerk ontsponnen zich voorzichtig, maar werden naar de achtergrond geplaatst doordat er in 2003 borstkanker bij mij werd geconstateerd.

 

Tijdens mijn ziekbed vroeg ik mijzelf af: ,,Wat wil ik nog met de rest van mijn leven?” Het antwoord was helder: “het realiseren van ontwikkelingswerk”. Kanker doet je de eindigheid van het leven beseffen. Aangezien mijn eigen toekomst onzeker is geworden, doet het mij goed om mij te richten op een beter toekomstperspectief voor kinderen en hun ouders, o.a. door middel van educatie. Direct daarop besefte ik dat het niet zo eenvoudig zou zijn en dat ik ook in Nederland in de functie die ik bekleed, adjunct- en intern begeleider op basisschool Pieter Wijten in Waalwijk, goed werk kan verrichten.

 

In de zomer van 2007 vertrok ik nogmaals naar Nepal en weer werd ik diep geraakt door de mensen en hun levensomstandigheden. De directeur van Kumbeshwore School in Patan vroeg mijn hulp en dat werd het startsein om mijn droom om te zetten in realiteit. In 2008 heb ik samen met Siem van Dijk en Jan Kuijpers de Stichting Light of Life opgericht met als doel verbetering en betere toegankelijkheid tot basiseducatie voor de kinderen in Nepal. Ondanks of misschien wel dankzij een terugkerende borstkanker in maart 08 voel ik meer dan ooit de behoefte om helemaal te gaan voor een zonnigere toekomst voor “mijn Nepalese kinderen”.

 

Een grote inspiratiebron voor mij is moeder Theresa met haar uitspraken: “It does not matter what you do, what matters is how much love you put into the doing.” “It does not matter what you give, what matters is how much love you put into the giving.” Sinds de oprichting van de stichting heb ik al veel “doing and giving” mogen ontvangen. Het geeft geweldig veel energie om samen met zoveel fantastische volwassenen en kinderen hier in Nederland iets te mogen en kunnen betekenen voor die heel bijzondere kinderen en hun ouders die in Nepal onder minder gunstige omstandigheden moeten leven."

Klik op een foto om meer te lezen of ga terug naar  "Over ons"

Klik op een foto om meer te lezen of ga terug naar  "Over ons"